Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні «каратимуть» тих, хто святкує Новий рік за московським часом

Російські пропагандисти поширили інформацію, що в Україні нібито мають намір «шукати та карати» людей, які святкуватимуть Новий рік за московським часом, тобто на годину раніше. Про це, українців буцімто попереджають місцеві чати.

Мовляв, українців закликають «придивлятися до сусідів і телефонувати в СБУ», якщо хтось «наважиться» відзначити свято за московським часом навіть у будинках «опівночі за московським часом». Нібито таких громадян звинуватять за статтею КК України «Зрада Батьківщини». Це — фейк.

По всій території України в новорічну ніч діятиме комендантська година з 23.00 до 5.00 та заборона на використання піротехнічних засобів. Перебувати на вулиці під час комендантської години заборонено. Тож незрозуміло, як «вираховуватимуть» людей, які нібито збираються зустрічати Новий рік за московським часом. Заява про те, що таких людей каратимуть за «державну зраду», також не відповідає дійсності. 

Журналісти StopFake перевірили інформацію у відкритих джерелах і не виявили жодних повідомлень про «облави» у новорічну ніч. Раніше пропагандисти писали, що в Україні прикрашають ялинки іграшками з нацистською символікою.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join