Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake В Україні дислокуються Збройні Сили США

У соціальній мережі Facebook поширюють відео, в якому диктор обговорює російсько-українську війну і натякає, що американські війська перебувають в Україні. Під відео розміщено підпис: «Кінець дороги для Путіна! Армія США в Україні!». Це відео — фейк.

Відео перевірили фактчекери проєкту Logically. На відео немає жодних деталей щодо ймовірної присутності американських військ в Україні: не згадується скільки часу війська перебувають в Україні, в якому регіоні країни вони дислоковані, яка мета їх присутності тощо. Немає жодних інших доказів щодо присутності військових США в Україні.

Згідно зі звітом CNBC, міністр оборони Ллойд Остін наказав військам США, розміщеним в Україні у 2021 році, залишити країну та передислокувати особовий склад до Європи. Міністерство оборони США 12 лютого оприлюднило заяву, в якій уточнило, що 160 військовослужбовців Національної гвардії Флориди, які навчали українських військових, тимчасово передислоковані до Європи. Речник Пентагону Джон Кірбі повідомив, що таке рішення ухвалено з міркувань безпеки.

Російські пропагандисти поширюють фейки про іноземні війська в Україні для того, щоб приховати причини невдач власної армії, мовляв, вони воюють не проти українців, а проти професійних іноземних військових.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join