Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українцям повністю скасували плату за комуналку

Інформація про те, що на період війни з Росією українцям повністю скасували оплату за комунальні послуги шириться у соціальних мережах. Зокрема, у локлаьних волинських спільнотах у фейсбуку. Однак це — фейк, увагу на нього звернули фактчекери проєкту «Брехунець».

Насправді ж, згідно із постановою Кабінету Міністрів України про «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» від 5 березня 2022 року, до припинення чи скасування воєнного стану не можна нараховувати та стягувати неустойки (штрафи, пеню); припиняти надвати послуги у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі. Тобто уряд заборонив нараховувати штрафи за несвоєчасну оплату, а також позбавляти споживачів послуг за заборгованість, однак оплату за комунальні послуги не скасовують. Навпаки, комунальники на місцях просять людей вчасно сплачувати за послуги для того, щоби підприємства могли функціонувати в умовах війни.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join