Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українських біженців примусово виселили з квартири в Кракові

Російські ЗМІ поширюють черговий фейк про українських біженців, яких начебто примусово виселили з  помешкання в Кракові. Але, як з’ясував StopFake, жодних доказів та згадок про такий інцидент не існує – окрім слів «свідка»,  на якого посилаються російські ЗМІ. Також вони поширюють відео, де начебто показано, що українських біженців довелося виганяти з квартири за допомогою крана.

Як пишуть фактчекери, відео про те, як поліція дістається помешкання в центрі Кракова крізь вікно, з’явилося в мережі 8 жовтня 2021 року, і немає стосунку до війни в Україні. Також немає згадок про будь-який випадок примусового виселення українців ані в місцевих ЗМІ, ані в поліції Кракова, ані в польському сегменті соцмереж.

Російська пропаганда систематично намагається створити образ «невдячних українців», які перебувають за кордоном з початку великої війни. Також пропаганда намагається переконати  власний електорат, що «Європа втомилася від українських біженців».  Це – частини дезінформаційної кампанії, мета якої – налаштувати європейських партнерів проти України та українців.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join