Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські військові розгорнули опорний пункт на території Запорізької міського палацу дитячої та юнацької творчості.

Таку інформацію поширює міністерство оборони Росії. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух це заперечив.

«Загарбники почали розповсюджувати дезінформацію про розміщення військових на території Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості. Це вже не перша заява такого контексту. Раніше загарбники повідомляли про “розміщення артилерії”, яка насправді була пам’ятниками Другої світової війни, тобто ретро технікою, непридатною для використання», – сказав він в ефірі телеканалу «Еспресо».

Наразі Запорізький міський палац дитячої та юнацької творчості не функціонує, ще до повномасштабного вторгнення приміщення почали реконструювати. «В цьому році ми мали завершити утеплення, внутрішні роботи провести, але ремонт призупинили. Ну і нагадаю, що поруч Дніпровська ГЕС», – сказав Старух.

Олександр Старух нагадав, що не так давно російські пабліки поширили інформацію про те, що українські військові розташувались у школах. Він запевняє, що наразі всі школи порожні, адже навчальний рік вже закінчився.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join