Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські військові отримували дані для корегування вогню із камер ОБСЄ

Таку інформацію поширюють російські пропагнадистські медіа. У повідомленнях запевняють про причетність СММ ОБСЄ до передачі ЗСУ військових даних про розташування сил противника та корегування ударів по його позиціях. У медіа стверджують, що дані передавали із камер відеоспостереження ОБСЄ. Як пише StopFake, звинувачення на адресу ОБСЄ у наданні ЗС України координат військових цілей через відеокамери є безпідставними. "StopFake вивчив сюжети російських медіа та виявив явні нестиковки. "Речдоки", показані в сюжетах, не вказують на причетність ОБСЄ до коригування вогню ЗСУ за позиціями російських військ. Продемонстровані як підтвердження відеозаписи були зроблені в іншому районі ще до повномасштабного російського вторгнення. До того ж камери ОБСЄ не здатні знімати відео на великих відстанях — для цих цілей ОБСЄ використовувало БПЛА далекого радіусу дії", — пишуть фактчекери. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join