Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські військові обстрілювали будинки людей в Бучі через те, що вони брали допомогу від росіян

Відео із свідченнями очевидців щодо цього поширюють у соцмережах. Однак як пише VoxCheck, відео, на якому евакуйовані жителі з міста Буча під Києвом розповідають про життя в російській окупації, обірване. Поширюють тільки уривок на 30 секунд, а решту розповідей очевидців обрізають. В описі вказують ніби на тих, хто приймав допомогу від росіян, доносили інші мешканці, і українські військові цілеспрямовано обстрілювали їхні будинки.

За даними фактчекерів, це — фейк. Оригінальне відео триває понад 3 хвилини, і на ньому ніхто з жителей Бучі цього не розповідає. Історія, ніби українські військові обстрілювали Бучу та конкретні будинки за доносами, повністю вигадана. Натомість люди на решті відео, яку обрізали, розповідають про російські обстріли.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join