Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські військові обстріляли колону з біженцями на Харківщині

Російські «Ізвестія» та інші пропагандистські ЗМІ поширюють дезінформацію щодо обстрілу евакуаційної колони з дітьми та жінками з міста Вовчанську: начебто колону з 34 автівок розстріляли з мінометів з відстані 100 метрів біля населеного пункту Старій Салтів в Харківській області. Як повідомляє StopFake, цей фейк спростували в Центрі протидії дезінформації при РНБО спростували та кервіництво Харківської області.

Як заявив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов, організована евакуація з тимчасово окупованого Вовчанська не проводилася через постійні обстріли. І навіть з самого Старого Салтова, де зараз йдуть бої, але територія контролюється Україною, евакуація планується, але зараз теж неможлива.

«Суспільне» повідомляє, що з Вовчанська дійсно виїхала колона біженців, вони евакуювалися самостійно, попри попередження, що в районі постійно відбуваються обстріли – і саме в напрямку Вовчанська зараз сунуться колони ворожої техніки та російськи окупанти намагаються атакувати українські позиції. «Суспільне» пише, що колона попала в засідку – і що загинули цивільні, також є інформація про вбиту дитину. Раніше в ЗМі та офіційних повідомленнях української влади вже з’являлася інформація про обстріли колон з біженцями з боку російських окупантів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join