Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські прикордонники нібито вбили чоловіка біля кордону з Молдовою

Пропагандисти поширюють в анонімних телеграм-каналах повідомлення, що чоловіка, тіло якого знайшли на території Молдови навпроти ділянки відділу Сокиряни Чернівецького прикордонного загону за кількасот метрів від державного кордону України, нібито вбили українські прикордонники. Втім це - фейк.

На нього звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО. Вони зʼясували у Державної прикордонної служби України, що ця інформація не відповідає дійсності. На тілі померлого не було виявлено ознак насильницької смерті. Крім того, між молдовською та українською сторонами відбулася прикордонно-представницька зустріч, на якій було встановлено, що виявлений чоловік є громадянином України. Представники Республіки Молдова запевнили, що повідомлять українську сторону про причини смерті чоловіка після проведення відповідних експертиз.

Цей фейк поширено з метою дискредитації представників Державної прикордонної служби України та дестабілізації ситуації в країні. Пропагандисти прагнуть підірвати довіру до українських прикордонників, створюючи негативний образ їхніх дій серед громадськості. Такі дезінформаційні кампанії спрямовані на підвищення напруженості та недовіри серед населення. Це - частина ширшої стратегії інформаційної війни, спрямованої на ослаблення України.

Author: Артур Колдомасов,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join