Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Українські підлітки проходять бойовий вишкіл

У закордонних медіа поширюють повідомлення, що нібито в Україні створюють молодіжні організації на кшталт нацистської «Hitlerjungend» (Гітлерівська молодь). Мовляв, українських дівчат і хлопців вчать стріляти та готують вбивати росіян. Нібито вони носять уніформи з хрестами, дуже схожими на ті, що були за часів Другої світової війни. У повідомленнях посилаються на американський новинний канал News Nation. Це — маніпуляція..

Репортаж Кріса Куомо для американського новинного каналу News Nation розповідає про українських підлітків, які навчаються у військовій академії, а не про молодіжні організації.  Російська пропаганда спотворила сюжет та надала йому іншого контексту. Аналітики EU vs Disinfo зазначають, що немає жодних доказів того, що Україна залучає до бойових дій неповнолітніх. Це підтверджують і міжнародні правозахисні організації. 

Російська пропаганда постійно підживлює наратив про нацизм і фашизм в Україні різноманітними фейками. Мовляв, уже навіть німці просять українців не використовувати нацистську символіку. Також вони систематично маніпулюють темою мобілізації підлітків. У такий спосіб агітпроп використовує тактику розлюднення ворога та виправдовує війну в Україні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join