Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Українська влада вимагає не публікувати фото та відео наслідків ракетних ударів, щоби приховати те, що насправді відбувається

Таку тезу після масових ракетних ударів, які Росія здійснила на території України сьогодні, 10 жовтня, поширюють російські пропагандисти. Зокрема, інформація про це з'явилася в телеграм-каналах, контрольованих російськими спецслужбами.

У своїх повідомленнях вони стверджують, що Офіс президента та голови областей закликають українців не публікувати фото руйнувань від ракетних ударів, а СБУ нібито пише адміністраторам пабліків у соцмережах і вимагає припинити публікувати такі фото. Пропагандисти стверджують, що така вимога влади має на меті зупинити поширення паніки, адже "якщо нема фото та відео, значить, і ударів та втрат немає".

Тобто на думку пропагандистів, українська влада бреше українцям та намагається приховати від них справжню картину подій. "Влада бреше, а ракети продовжують летіти", — пишуть пропагандисти.

Насправді фото та відео ракетних ударів рекомендують не поширювати одразу після влучання ракети, щоб не допомагати ворогу наводити ціль, а не для того, щоб приховати картину руйнувань. У мережі та на офіційних сторінках представників влади поступово з'являється як інформація про ракетні удари, так і фото та відео подій. Зокрема, й на сторінці президента Володимира Зеленського.

Такі повідомлення потрібні пропагандистам для того, щоби запевнити українців, що влада їх обманює, й задля того, щоб розв'язувати проблему, просто ігнорує її й удає, що нічого не відбувається, приховуючи фото та відео руйнувань. Такі меседжі дискредитують керівництво України. Проте в тому, що коїться, винна не влада України, а Росія, яка не припиняє обстрілювати Україну з повітря упродовж семи місяців. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join