Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українкам нібито пропонують «роботу моделей» у рекламі Сил оборони України

Таку інформацію поширили в соціальних мережах російського сегменту. У повідомленнях ідеться, нібито українських жінок «заманюють» до армії гарними картинками, і як доказ наводять імовірний скриншот листування громадської організації «Українська Валькірія» з користувачкою інстаграму. У повідомленнях організація буцімто пропонує жінці приїхати на полігон, зробити «декілька гарних фото» для реклами служби жінок у Силах оборони. Це — брехня.

Аналітики VoxCheck узялися за цей кейс і звернулися по коментар до ГО щодо спростування інформації. Їм відповіли, що жодного стосунку скриншот листування до їхньої діяльності не має, адже організація проводить добровільні тренінги для жінок із самозахисту. І сам скриншот виявився підробним.

У такий спосіб пропагандисти прагнуть переконати, що українське керівництво нібито вдається до «тотальної мобілізації» та намагається «заманити» до армії будь-якими методами. 

Скриншот — VoxCheck.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join