Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна «знищує» найбільшу релігійну конфесію

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали в контексті перевірок та обшуків, що тривають у храмах Московського патріархату. Мовляв, влада пропонує спеціальний закон про заборону церкви Московського патріархату, але задля «пристойності» у назві цього не позначають. Буцімто, знайшли спосіб, щоб «відтиснути» Києво-Печерську, Почаївську та Святогірську  лаври. Також нібито затримуватимуть священнослужителів та парафіян для поповнення обмінного фонду. 

Насправді причиною для перевірки стало відео, зняте у Києво-Печерській лаврі, де під час богослужіння 12 листопада прославляли Росію. СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом «виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників». Під час обшуків правоохоронці виявили проросійську літературу, листівки та інші докази. Слідство триває. 

Володимир Зеленський справді повідомив про підготовку законопроєкту про унеможливлення роботи в Україні афілійованих із Росією релігійних організацій. Однак, така назва свідчить, що Україна захищається від проросійського впливу будь-якої релігійної організації, а не упереджено ставиться до церкви Московського патріархату. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join