Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна всіляко намагається втягнути Білорусь у війну.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на зборах з нагоди незалежності країни, повідомляє «Белта».

«Мета одна – одним махом розібратися і з Росією, і з Білоруссю. Вони нібито переживають, заявляють з України, що не хотіли б, щоб білоруські війська вторглися через північний кордон до України. Та не слухайте їх! Вони були б раді», – сказав Лукашенко.

Він вважає, що вторгнення білоруських військ необхідно Україні, щоб українські політики та Володимир Зеленський могли більше «кричати» про звірства фашистів із Росії та Білорусі.

«Ще раз повторюю вам те, що говорив рік і більше тому: ми не прагнемо воювати в Україні», – Лукашенко.

У червні цього року Лукашенко запевняв, що це Захід намагається втягнути Білорусь у війну в Україні і що Білорусі треба не втягуватися «в цей конфлікт і не створити "війнушку"». Насправді Лукашенко лукавить.

26 травня він повідомив, що Білорусь створить нове оперативне командування на південному напрямку, тобто на кордоні з Україною.

Наступного дня, 27 травня, Лукашенко доручив сформувати народне ополчення, яке нібито має посилити безпеку та обороноздатність країни.

Наприкінці травня Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що білоруські військові почали знімати з баз танки та бойові машини, які там були на збереженні.

Окрім того, у Білорусі проводиться відпрацювання створення ударних груп військ.

На початку червня самопроголошений президент Білорусі припустив, що білоруським військам, можливо, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її «не відтягнув Захід». 3 липня Олександр Лукашенко вчергове нагадав, що «Білорусь — єдина країна, яка підтримує Росію у боротьбі з нацизмом, і вона робитиме це надалі».

Варто зазначити, що станом на травень з початку вторгнення Росії з Білорусі по Україні запуски 633 ракетні, такі дані оприлюднила ініціатива «Беларускi Гаюн». 25 червня близько 30 ракет кинули на Житомирщину з Білорусі . Наприкінці червня у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що Росія збільшує військову присутність у Білорусі. За словами президента України Володимира Зеленського, Білорусь втягують у війну активніше, ніж на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і що у Кремлі вже «все вирішили».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join