Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна відмовляється евакуювати українців з Ізраїлю

Російські медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що Україна відмовляється евакуювати громадян України з Ізраїлю та Палестини. Агітпроп посилається на слова посла в Ізраїлі Євгена Корнійчука, який нібито заявив, що наразі немає технічної можливості вивезти громадян України з Ізраїлю. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери проєкту StopFake. Насправді зараз розробляється план евакуації українців з Ізраїлю та Сектора Гази, про що повідомив Євген Корнійчук. Однак евакуація відбуватиметься за різними сценаріями. Посольство підготувало перший літак, який має вилетіти з Ізраїлю до Бухареста, а із Сектора Гази, де ситуація складна, адже регіон заблокований, вивозитимуть людей до Єгипту.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються дискредитувати українську владу та посіяти до неї недовіру. Мовляв, їй все одно на українців, які потрапили у скрутне становище. Раніше ми спростовували фейк про те, що бойовики ХАМАСу використовують зброю з Мукачева.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join