Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Україна «розтринькала» $11 млн на дослідження Антарктиди

У мережі поширюють інформацію, нібито  Україна витратила $11 млн на вино, шоколад та вивчення пінгвінів в Антарктиці. Як дописують пропагандисти, що ці гроші «можна перенаправити на ЗСУ»

Аналітики проєкту VoxCheck узялися за кейс і пояснили, що Україна – одна з кількох десятків країн, які мають цілорічні станції в Антарктиці. Цей вплив на міжнародному майданчику науковці також використовують для інформування про російську агресію та протидії активностям Росії. А гроші, виділені на дослідження, не можна перенаправити на сферу оборони України. Закупівля для діяльності станції відбувається одноразово на весь рік у Чилі на 14 людей.  

Полярники також спростували тезу про «тонни делікатесів», які нібито закуповують для них. Всі продукти купують раз на рік у Чилі та на 14 людей одразу. Також щодо алкоголю, то «на тиждень на одного полярника припадає 300 грамів сухого вина (два келихи) і 200 грамів шоколаду та цукерок». Тобто не йдеться ні про яке «надмірне споживання», ця закупівля необхідна для забезпечення продуктами впродовж року.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join