Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Указ Зеленського, який примушує жінок «підтримувати будь-якими засобами та силами дух чоловіків, які стримують військову агресію в Україні»

В соцмережах поширюють фейковий «Указ про внесення змін до деяких законодавчих актів України та виходячи з інтересів держи, щодо підтримки відносин між чоловіками та жінками», який нібито поставновляє всім жінкам, які проживають на території України поступатися будь-яким принципам, «вступати у близькість» і задовольняти різні потреби чоловіків, які стримують військову агресію в Україні.

Попри абсурдність формулювань документ містить ряд грубих помилок у тексті, пише StopFake.

У заголовку фраза «інтересів держи» написана не повністю — пропущено кілька літер, «не залежно» — пишеться разом, «посили» — пропущені літери, в тексті також порушені правила пунктуації (в деяких місцях пропущені коми). Це говорить про те, документ не проходив перевірку і не може вважатися офіційним. Як зазначає юрист Інституту Масової Інформації Роман Головенко, в офіційних указах Президента України завжди має бути присутній номер (якого в цьому документі немає). Також дата указу, зазначена у документі (15 березня 2022), не відповідає даті Закону України, на який він нібито посилається (18 березня 2022 року). Тобто виходить, що Указ було підписано ще до набрання чинності Закону. В документі також присутнє посилання на кримінальну відповідальність за невиконання Указу Президента, якої насправді не існує. Додатково Роман Головенко зазначає, що термін «зрада» в Сімейному кодексі України взагалі не згадується.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join