Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Закарпатській області чути вибухи

Про це поширили анонімні телеграм-канали. Повідомлення про вибухи також з’явилося у додатку «єТривога», згодом відредагували, що ця інформація від ЗМІ. Це не відповідає дійсності.

Голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита зазначив, що зранку 10 жовтня, коли з’явилося це повідомлення, ударів ракетами по території Закарпаття не зафіксовано.

«Загалом область не постраждала, були певні перебої з електроенергією, але обленерго з цим впоралося», — сказав Віктор Микита.

Він попросив усіх під час повітряної тривоги перебувати в укриттях і не пересуватися вулицями.

10 жовтня від самого ранку на всій території країни, крім Криму, була оголошена повітряна тривога. Під обстріл ракет потрапили Київ, Львів, Запоріжжя, Харків, Вінниця, Тернопіль, Дніпро, Миколаїв. Був вибух у Конотопі на Сумщині, в Кривому Розі.

Інформацію про вибухи та наслідки від них уповноважені повідомляти представники обласних військових адміністрацій та мери. Повідомлення про прильоти з анонімних каналів покликані посіяти паніку.  

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join