Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure У телеграмі українцям надсилають повідомлення й обіцяють виплати у розмірі 3500 гривень через російську агресію

Шахраї надсилають повідомлення від прихованого користувача. У них йдеться про те, що «сьогодні» о 12-й годині було ухвалено рішення, що кожен громадянин України може отримати фінансову допомогу у зв'язку з агресією Росії. Інструкція як отримати гроші на картку нібито розміщена за посиланням. 

Шахраї не зазначають хто саме ухвалив рішення щодо виплат. Для кожного банку є окреме посилання. Дизайн сторінок схожий на справжні сайти банків. Однак, посилання на сторінки різних банків має схожу частину «ki-pay.me». Це ознака приватного домену, він не може належати офіційній організації. Здебільшого такі домени використовують графічні дизайнери, веброзробники, фотографи тощо.

Також банки ніколи не запитують персональні дані, зокрема пін-код чи CVV-код для проведення виплат. Ймовірно це чергова фішингова схема для збирання інформації про банківські картки українців.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join