Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У США масово рекрутують найманців в Україну за 1-2 тисячі доларів

Таку інформацію поширюють кремлівські ЗМІ. Нібито американські найманці мають брати участь у бойових діях. На підтвердження цього вони наводять оголошення на сайті американського рекрутингового агентства для пошуку роботи у сфері охорони та безпеки Silent Professionals, де опубліковано вакансію, яка передбачає роботу на території України.

Однак вона не пов’язана з безпосередньою участю в бойових діях. В описі вакансії під назвою «Екстракція/агенти охорони» («Extraction/Protective Agents») йдеться про те, що роботодавець шукає фахівця для операцій з евакуації окремих осіб та сімей із сільської місцевості та великих міст України.

Щобільше, заява про «масовий набір найманців» є чистою фантазією пропагандистів, оскільки в самій вакансії зазначено, що компанія шукає кількох агентів чи команду з евакуації та захисту, повідомляє Stop Fake.

Існування такого оголошення не може бути доказом того, що за Україну нібито воюють найманці. Іноземні громадяни, які беруть безпосередню участь у бойових діях на боці України, не є найманцями. Вони поступають на службу до Збройних Сил України, підпорядковуються їхньому командуванню та отримують таке ж грошове забезпечення, як і громадяни України.

Ті легіонери, які не мають бажання підписувати контракт із ЗСУ, вступають у добровольчі батальйони. Вони не мають матеріального зиску – більшість з них має особисті, ідейні причини захищати справедливість та права українців.

Російська пропаганда з початку повномасштабного вторгнення просуває у публічному просторі тезу про те, що іноземці, які воюють за Україну, нібито є найманцями й керуються прагненням отримати матеріальний зиск, тому Росія не використовуватиме норми Женевської конвенції щодо цих "злочинців". Варто зазначити, що якраз у російській армії є чимало найманців, які прийшли зі зброєю в Україну, щоб заробити грошей. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join