Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У магазинах Тернопільської та Львівської областей ціни вказують у гривнях та злотих

У мережі поширюють нібито фото цінників із магазинів у Тернопільській та Львівській областях на базові продукти (гречку, яйця та капусту), на яких ціни вказані не лише у гривнях, але й у злотих. Буцімто через це місцеві жителі побоюються приєднання областей до Польщі, особливо через законопроєкт про особливий статус для громадян Польщі. Це — фейк.

Ці фото відредаговані, а ціни не відповідають дійсності. Детальніше. Щодо закону про особливий статус польських громадян в Україні, то президент справді вніс відповідний законопроєкт до Верховної Ради 11 липня в рамках дотримання принципу взаємності міжнародного права. Це відповідь на закон про допомогу громадянам України, прийнятий Польщею у березні. Жодних положень, які б передбачали приєднання України до Польщі, у ньому немає. 

Російські пропагандисти ситематично поширюють повідомлення, що знецінюють допомогу Польщі та провокують неприязнь між поляками та українцями. Із початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Польща надає системну допомогу Україні у військовій, економічній та гуманітарній сферах, прийняла найбільшу кількість українських біженців та лобіювала членство України в ЄС.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join