Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Києві влаштували вечірку «Вогняна Махачкала» на честь вибуху в Махачкалі

У російських медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що в Києві, у клубі Forsage, провели «вогняну» вечірку з фаєршоу на честь вибухів на заправці в Махачкалі. До новини також додали афішу заходу. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Вони встановили, що ні на сайті, ні в акаунтах клубу Forsage у соцмережах немає афіші цього заходу. Представники закладу також спростували цю інформацію: «У Києві живе багато гідних людей із Дагестану, які часто були у нас у гостях і які  підтримують Україну. Усі адекватні люди розуміють, що такої афіші не могло бути у нашому клубі. Як взагалі можна вірити, що така афіша протрималася б у стрічці 22 години без жорсткої реакції тих, кого вона ображає? Не ведіться на провокації імперії зла».

У такий спосіб російський агітпроп намагається дегуманізувати українців, мовляв, вони справжні вбивці й радіють вибухам у Росії. Раніше ми спростовували фейк, що в Україні продають свічку «Будинок профспілок» з ароматом «маршмелоу на багатті».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join