Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Києві наразі немає політичного керівництва

Таку тезу поширюють російські пропагандисти та анонімні телеграм-канали. Зокрема, про це заявив відомий російський пропагандист Коц, який раніше вже був автором багатьох фейкових вкидів. «Коц повідомляє, що в Києві на Банковій немає ні президента, ні голови Офісу президента. Тому нібито й немає сенсу наносити по Києві жодних ракетних ударів. Про це Коц заявив в той день, коли у Києві перебували американські гості. Він додав, що бити зараз по Банковій беззмістовно, адже осіб, які приймають рішення в країні, немає там від 24 лютого», — розповів під час брифінгу 25 квітня радник ОПУ Сергій Лещенко.

Насправді ж керівництво країни, зокрема й президент, Володимир Зеленський, перебувають у Києві. Схожий фейк про те, що президент та його команда покинули країну масово тиражувався ще на початку війни, у лютому та березні. У такий спосіб російська пропаганда хоче довести, що владі України нібито байдуже на війну та українців й вони втекли, щоби вберегти себе.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join