Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Костянтинівці російські військові завдали удару по місцю дислокації українських військових

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що 6 вересня російські військові нібито обстріляли місце дислокації українських військових у Костянтинівці. Агітпроп зазначає, що буцімто є фото та відео з пораненими, які це підтверджують. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери проєкту VoxCheck. 6 вересня російські військові обстріляли ринок у Костянтинівці, внаслідок чого загинуло 15 осіб. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив, що постраждало саме лише цивільне населення, а військових частин там не було.

Поширюючи інформацію про те, що ціллю російських військових є виключно військові об’єкти, агітпроп намагається вибілити росіян та показати, що вони нібито не вчиняють воєнних злочинів проти українців. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що росіяни обстріляли зібрання литовських та польських офіцерів НАТО в Чернігові.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join