Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Харкові проведуть авіашоу до Дня авіації

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що 25-26 серпня 2023 року до Дня авіації у Харкові проведуть авіашоу, де покажуть новітні розробки дронів. Також нібито можуть бути провокації з боку українських військових. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Організатори авіашоу публічно заявили, що подію перенесено на невизначений термін. Тобто 25 та 26 серпня цього року авіашоу не буде.

У такий спосіб агітпроп намагається залякати українців та перекласти відповідальність за майбутні злочини росіян на жертву. Раніше «Детектор медіа» аналізував, що писали пропагандисти про удар Росії по Чернігову.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join