Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Турецький журнал Le Man опублікував обкладинку з «розлюченим на весь світ» Зеленським

Російські телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють нібито обкладинку турецького журналу Le Man із зображенням «розлюченого на весь світ» Володимира Зеленського. Президент України роздратований нібито через те, що увага світових медіа прикута до конфлікту Палестини та Ізраїлю, тим часом як в Україні теж іде війна. Це — фейк.

Кейс дослідили фактчекери Центру стратегічних комунікацій та проєкту «БезБрехні». Вони встановили, що ні в соцмережах, ні на офіційному сайті видання такої обкладинки немає. Ба більше, останній випуск журналу вийшов 11 жовтня (№1646), а на фейковій обкладинці вказана дата 16 жовтня (№1647).

У такий спосіб російський агітпроп прагне дискредитувати Володимира Зеленського та створити ілюзію, що весь світ втомився від війни в Україні, тому перемкнувся на конфлікт Палестини та Ізраїлю. Раніше ми спростовували фейк про те, що французький журнал Charlie Hebdo присвятив обкладинку руху ХАМАС.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join