Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Три українські банки виплатять українцям по дві тисячі гривень

Така інформація поширюється у локальних анонімних телеграм-каналах. Зокрема, волинських та рівненських. У повідомленнях йдеться, що кожному з користувачів «ПриватБанку», «Монобанку» та «Ощадбанк» нарахують по 2000 гривень. Як пишуть фактчекери проєкту Брехунець, у тексті додають, що допомогу можна отримати одноразово, а оформити лише до 10 травня.

«До повідомлення додають картинки з логотипами банків, що одразу привертають увагу. Для того, аби ж "зареєструватися" на отримання грошей, потрібно натиснути на назву банку і, звичайно, перейти за посиланням на інший телеграм-канал. На офіційних сторінках банків ми не знайшли інформації про виплати клієнтам 2000 гривень до 10 травня. У пресслужбі ПриватБанку нам підтвердили, що ця інформація неправдива. До речі, ідентичні повідомлення траплялися нам і у чатах всеукраїнських телеграм-каналів», — пишуть фактчекери.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join