Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Тайра могла мати відношення до чорної трансплантології в Україні.

Таке припущення у стрімі російського пропагандиста Володимира Соловйова у телеграмі озвучив бойовик самоназваної «ДНР» Владлен Татарский (Максим Фомін), який тепер себе називає військовим кореспондентом. Він зазначив, що її «обміняли на наших підпільників у Києві».

17 червня президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні сказав, що парамедика Юлію Паєвську (Тайру), яку росіяни захопили в середині березня у Маріуполі, звільнили з полону.

Юлія «Тайра» Паєвська – волонтерка, парамедик, яка вісім років рятувала життя військових та мирних мешканців на Донбасі.

Чоловік Тайри Вадим та донька Анна-Софія втратили зв'язок з нею 14 березня 2022 року. З того часу про парамедика не було відомо нічого, крім фейків, які поширювала російська пропаганда. Тайра має звання Народний Герой України, президент федерації айкідо «Мутокукай Україна», в 2013-му, з початком Революції Гідності, стала медиком Майдану. Вона викладала тактичну медицину в проєктах «Народний резервіст» та «Захист патріотів».

Згодом Паєвська організувала та очолила добровольчий медично-евакуаційний підрозділ "Ангели Тайри", який базувався під Маріуполем. З 2014 до 2018 вона була добровольцем-парамедиком. З 2018 до 2020 служила за контрактом в лавах Збройних сил України на сході України та очолювала евакуаційне відділення 61-го мобільного шпиталю в Маріуполі. Після чого демобілізувалась.

Перед самим початком повномасштабного вторгнення росії Паєвська знов приїхала на Схід України – цього разу вже як волонтерка. Вона вивозила постраждалих з Маріуполя до Запоріжжя «зеленим коридором». Саме тоді й потрапила в полон. У травні в ЗМІ з'явилося відео із нагрудної камери – запис журналістам передав співробітник поліції. Рашисти закидали Паєвській участь у військових злочинах та намагалися використовувати її в пропагандистьских роликах на НТВ. Детальніше про Тайру.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join