Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation США створить центр з протидії українській дезінформації

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, попри цензуру в українському інфопросторі, США «розгледіли» українську дезінформацію. Нібито Україна так «часто бреше» США, що вже час з цим боротись. У дописах також посилаються на статтю у виданні The American Conservative. Це — маніпуляція.

Агітпроп видає пропозицію проросійського американського експерта Дуга Бендоу за офіційну ініціативу. Ба більше, стаття у The American Conservative є емоційною відповіддю Бендоу на роботу Центру протидії дезінформації при РНБО України, який звернув увагу на його проросійську позицію. У статті Бендоу пише, що Центр сформував список «неслухняних американців, які відмовляються танцювати під дуду Зеленського та українського уряду». Тож для боротьби з українським Центром, на думку Бендоу, США також варто створити центр протидії дезінформації. Саме цю тезу й використав агітпроп.

Власне, видання The American Conservative також раніше публікувало проросійські матеріали, зокрема про те, що республіканська партія не виправдала очікувань американців через підтримку України.

Російська пропаганда систематично використовує іноземних експертів, що мають проросійську позицію задля просування російських дезінформаційних меседжів і наративів. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join