Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake США планували використовувати українських птахів та комарів для переносу хвороб в Росію

Складно повірити, але Міністерство оборони Росії продовжує повідомляти про «знахідки», які начебто підтверджують «розробку біологічної зброї» в лабораторіях, які начебто створив Пентагон в Україні. 10 березня в МО РФ повідомили, що знайшли докази «експериментів з коронавірусом кажанів» - фактично натякаючи, що саме в Україні могли створити ковід. Раніше про те, що ковід був створений в Україні за допомогою Пентагону багато писали проросійські анонімні телеграм-канали та російські ЗМІ – остання хвиля таких фейків приходилася на кінець 2020 року. Але цього разу МО РФ додало ще фантастичних деталей. Тепер вони вигадали «проєкт з вивчення переносу патогенів мігруючих між Україною та Росією птахів», за допомогою яких Пентагон намагався створити птахів, які б переносили в Росію «африканську чуму свиней та сибірку». Більше того, ці всі віруси, на думку МО РФ, міністра закордонних справ Лаврова та пропагандистки Тіни Канділакі, були «адаптовані під слов’янський етнос»: для цього начебто з Україну в США надсилали зібрані в Україні біологічні зразки. А взагалі США планували використовувати як зброю проти росіян не лише птахів, а й комах: «Адаптация вирусов под славянский этнос в украинских лабораториях — самая жуткая и опасная угроза для нашей страны. Нет войны страшней: против ракеты, летящей в нашу сторону, защита есть, а вот против комарика, заражённого полиомиелитом или менингитом (немає)…» - пише Канділакі. Лавров також заявив сьогодні про створення в Україні «етнічно орієнтованої» біологічної зброї. Як комари будуть відрізняти слов’ян-росіян від слов’ян-українців та як саме мігруючи птахи визначають державні кордони Канделакі, Лавров та Міноборони РФ ще не вирішили.

Нагадаємо, що в Україні ніколи не існувало «американських біолабораторій Пентагону» - це російський фейк, який розповсюджується з 2010 року, і був багато разів розвінчаний. Лише за часи війни в Україні його спростовували і Пентагон, і Держдеп США, і представники ЄС, і МЗС, і МОЗ України.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join