Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message США намагаються знищити та окупувати Європу

Таку тезу поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що зараз посадовці США роздумують над швидкою окупацією Європи. Мовляв, так їм легше буде керувати Україною. За висновками авторів, у США мають на меті довести Європу до економічного колапсу, а потім узятися за Україну. 

Фактчекери проєкту EU vs Disinfo проаналізували цей кейс та пояснили, що  США — стратегічний партнер ЄС у просуванні миру та стабільності в усьому світі. Разом вони є двома найбільшими донорами гуманітарної допомоги в усьому світі. ЄС і США також мають найбільші двосторонні торговельні та інвестиційні відносини і найбільш інтегровані економічні відносини у світі. Тобто теза про те, що США прагнуть знищити Європу, — безпідставна. Це два стратегічних партнери. 

Використовуючи цей меседж, пропагандисти прагнуть показати, що США «керує всім порядком денним», а країни ЄС — буцімто країни-маріонетки. У такий спосіб агітпроп хоче демонізувати США, які є нібито загарбниками.

USA
Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join