Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message США «керують» контрнаступом в Україні

 Таку тезу поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, що транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що США нібито «керують» порядком денним в Україні. Мовляв, політична сила України зосереджена в руках США. Автори дописують, нібито Зеленський узагалі не здатен керувати державою, бо «доручив» її Джозефу Байдену.

Цей кейс опрацювали фахівці проєкту EU vs Disinfo і пояснили, що насамперед Україна захищається від неспровокованого вторгнення Росії, а США та інші країни, відповідно, надають їй допомогу. Тобто теза про зовнішнє керівництво безпідставна, адже стратегічні партнери України намагаються забезпечити мир, а не впроваджувати свої порядки. Зрештою пропагандисти хочуть показати, що всі політичні рішення України ухвалюють західні посадовці. Тоді як українські політики підпорядковуються цим рішенням, без права оскаржити їх. Нібито будь-які події, що відбуваються в Україні та не на користь Росії, спричинені управлінням «ззовні».

У такий спосіб автори намагаються сформувати образ країни-маріонетки, яка самостійно не може існувати і повсякчас потребує «захисту».

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join