Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Снаряди зі збідненим ураном, які передадуть США, призведуть до зростання числа хворих на онкологію в Україні

Прокремлівські телеграм-канали та прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков поширюють інформацію про те, що снаряди зі збідненим ураном, які нададуть Україні США, призведуть до «екологічних наслідків» та «зростання числа хворих на онкологію та інших захворювань» на території України, а також це є «явною ознакою нелюдяності». Це — неправда.

Міноборони США оголосило про виділення нового пакета допомоги Україні, вартість якого оцінюється в 175 мільйонів доларів США. До пакету ввійдуть боєприпаси для танків зі збідненим ураном. Заступниця речника Міноборони США Сабріна Сінгх спростувала заяву агітпропу про вплив снарядів на здоров’я: «Центр контролю і профілактики захворювань США заявив, що немає жодних доказів того, що снаряди зі збідненим ураном викликають рак.  Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє, що не було зафіксовано збільшення випадків лейкемії або інших видів раку після будь-якого впливу урану або збідненого урану». МАГАТЕ заявляє, що залишки збідненого урану, розсіяні в навколишньому середовищі, «не становлять радіологічної небезпеки для населення».

Ба більше, Росія сама використовувала снаряди зі збідненим ураном під час повномасштабної війни.

У такий спосіб російські пропагандисти намагаються посіяти паніку серед українців та сповільнити передання Україні необхідних снарядів, які зможуть протидіяти російським танкам. Раніше ми спростовували фейк про те, що на Тернопільщині вибухнули боєприпаси з ураном.

Author: Олександра Котенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join