Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake «Шість причин, чому Україна не має вступати до НАТО»

Відео з такою назвою поширюють у мережі. Автором його нібито є European Security & Defence College – орган ЄС, що забезпечує навчання у сфері спільної безпеки. У відео йдеться, що нібито ЄС буде змушений зупинити реформу «зеленої» енергетики, оскільки надані кошти будуть спрямовані на відновлення України; оплачуватиме допомогу Україні від НАТО коштом державних медичних програм;  боротись зі зростальною українською корупцією. Це — неправда.

Як пише Центр протидії дезінформації, European Security & Defence College не є автором цього відео. Також неправдивими є твердження, які поширюють у відео. Вступ України до НАТО та вступ до ЄС не є взаємопов’язаними процесами. До НАТО входять не лише країни ЄС. Тож автори відео маніпулюють причинно-наслідковими зв’язками. 

У Центрі наголошують, що вся інформація, навіть оприлюднена нібито відомими західними інституціями, вимагає ретельної перевірки. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються підірвати довіру українців до західних інституцій та налаштувати Захід проти України.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join