Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Щоби не їхати в Україну і не наражатися на небезпеку, журналісти CNN зняли пожежу в Канаді та заявили, що це кадри наслідків авіаудару у Львові

Інформацію про це поширюють у соціальних мережах. У таких дописах стверджують, що CNN зняло пожежу у місті Едмонтон, що у Канаді, та заявило, що на відео зображено наслідки російського авіаудару у Львові. За логікою авторів допису, доказом сфабрикованого репортажу нібито є те, що на відео помітно людину, одягнуту у куртку з написом “Едмонтон”. Однак це — неправда, і відео зроблене не у Канаді.

«На відео дійсно зображено пожежу на нафтобазі та заводі оборонної сфери у Львові, а захисний костюм з написом “Едмонтон” — пожертвуване пожежне спорядження від канадської благодійної організації», — пише VoxCheck.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join