Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Шахраї пропонують п’ять тисяч гривень допомоги від «ПриватБанку»

У соціальних мережах, зокрема в українському сегменті фейсбуку поширюють повідомлення про можливість отримати п’ять тисяч гривень допомоги від «ПриватБанку». Для цього нібито потрібно заповнити анкету та пройти невелике опитування. Однак це — шахрайство. 

Як повідомляють фактчекери проєкту «Брехунець», такої програми фінансової допомоги не існує. Фахівці виявили, що під час переходу на сайт з опитуванням одразу ж спрацьовує антивірусна програма та попереджає, що ресурс може бути шкідливий. Фактчекери переконані: сайт не має нічого спільного з офіційним банком. Водночас на офіційному сайті «ПриватБанку» немає жодного слова про те, що організація здійснює виплати певної грошової допомоги від держави. Ба більше, люди, які начебто отримали виграш, пишуть з помилками у коментарях. 

Після проходження опитування пропонується надіслати посилання своїм друзям. 

Поширюючи такі повідомлення, шахраї намагаються ввести в оману українців, адже метод таких розсилань вигідний у соцмережах задля збільшення активності та популяризації сторінок, з яких надходять шахрайські схеми.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join