Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Серед українських військових у 103 ОБр ТРо поширюється інфекційне захворювання лептоспіроз

Анонімні телеграм-канали, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що серед військових 103 ОБр ТРо поширюється інфекційне захворювання лептоспіроз. Вони посилаються на статтю із сайту Суспільного, де повідомляють про чотирьох ушпиталених до лікарні Львова. Це — неправда.

Кейс дослідили фактчекери Центру протидії дезінформації. Завідувачка четвертого діагностичного відділення інфекційної лікарні Т. Алексанян заявила, що з 31 липня по 9 серпня було госпіталізовано чотири людини з діагнозом лептоспіроз. Проте у статті не повідомляють, що ушпиталені — військові зі 103 ОБр ТРо.

У такий спосіб російський агітпроп намагається дискредитувати бригаду та посіяти паніку серед українських військових і знизити бойовий дух. Раніше ми спростовували фейк про те, що в Одесі зафіксували спалах холери.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join