Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Румунські вболівальники нібито викрикували прізвище «Путін» на матчі збірних України та Румунії на Євро-2024 з футболу

Пропагандистські ресурси поширюють відео, на якому румуни, які приїхали вболівати за свою збірну в матчі проти збірної України на Євро-2024 з футболу, нібито скандували на стадіоні прізвище російського диктатора. 

Однак насправді це відео ― фейк. Про це повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. В оригінальному відео на стадіоні під час матчу між збірними України та Румунії скандували саме українські вболівальники. І йдеться не просто про прізвище Путіна, а про відому «кричалку» українських уболівальників «Путін — ху*ло!» ― творці цього фейку просто підредагували оригінальну звукову доріжку, вирізавши з неї частину.

Створюючи фейки такого штибу, росіяни намагаються втішити себе, адже саму збірну Росії з футболу на Євро-2024 не допустили. Раніше ми аналізували фейк, буцімто Al Jazeera повідомила, що українських футбольних фанів затримали через нацистські графіті в Катарі на Чемпіонаті світу 2022 з футболу.

Author: Віталій Михайлів,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join