Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Російська армія влучила в готель у Києві з іноземними радниками і найманцями

Таку інформацію поширюють російські ресурси. Нібито одна з ракет влучила в київський готель, де проживали іноземні радники та найманці.

Мовляв, російські солдати знали, що у готелі поселився «хтось важливий», тож обрали його ціллю. Також пропагандисти поширили інформацію, що у готелі Alfavito та палаці «Україна», який розташований за 100 метрів, обидві будівлі зазнали значних пошкоджень від удару ракети, «сиділи цікаві персони — західні та українські, з погонами й без».

Після того, як мер Києва Віталій Кличко повідомив, що під час атаки на Київ поранено журналіста з Японії, російські пропагандисти заявили, що він ніякий не журналіст: «Ага, а на фронті всі "водії"».

Щоб виправдати вчинений терор і свою агресію проти мирного населення, пропагандисти зазначили, що це помста за нібито знищений у тоді ще окупованому Херсоні готель, де загинув зрадник України, колаборант і ексдепутат Верховної Ради Олексій Журавко, а також за вибух у готелі в тимчасово окупованому Донецьку, де постраждали колишній голова «Роскосмосу», керівник групи військових радників Росії Дмитро Рогозін і керівник так званого «уряду» Донецької окупованої території Віталій Хоценко.

Після вибуху в донецькому готелі пропагандисти залякували Україну, що Росія почне завдавати ударів по місцях, де розміщуються українські топчиновники силових відомств. Якби їхньою ціллю були саме силові структури, то вони б не руйнували готель, в якому журналісти багато років поспіль проводили різні конференції та тренінги. Зокрема там зупинялися білоруські журналісти та блогери, для яких ГО «Детектор медіа» у 2019 році проводила тренінги у межах проєкту «Школа якісних медіа». Також би не руйнували палац «Україна», де у ці дні зазвичай відбуваються новорічні вистави для дітей. На щастя, у палаці «Україна» постраждала лише одна людина, отримавши незначні пошкодження ноги.

Японський журналіст біля готелю у центрі Києва
Готель до і після атаки
Палац "Україна", в якому сьогодні дивом не було дітей

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join