Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росія відвертає увагу від скандалу з дітьми чиновників вирваними з контексту відео з «українцями»

У соціальних мережах та телеграм-каналах обговорюють новорічний відпочинок дітей російських чиновників за кордоном, зокрема в Дубаї, на Балі, Мальдівах та Сейшелах. Матеріал на цю тему опублікували фактчекери видання The Insider.

Для відвернення уваги російські та проросійські телеграм-канали почали поширювати уривки відео, на яких люди танцюють з українськими прапорами нібито під час відпочинку в Куршевелі. У дописах стверджують, що це «українські айтівці, які виїхали з країни ще до великої війни». Або розповідають, що це — «діти українських олігархів, які святкують “гори убитих солдатів ЗСУ” в Бахмуті». 

Насправді, на цих відео фігуранти журналістських розслідувань. Ба більше — один із них перебуває у розшуку МВС України. Про це повідомив журналіст Михайло Ткач.

У такий спосіб російська пропаганда використовує тактику відвернення уваги від поведінки та статків російських чиновників і їх дітей через маніпулювання вирваними з контексту відео.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join