Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Росія скасувала повітряну частину параду 9 травня через погодні умови

Саме це твердження ширять російські пропагандисти, на пояснення того, що 9 травня в 2022 році не було повітряної частини параду. Насправді погані «погодні умови» були на 9 травня й раніше, однак Росія вирішувала, «випускаючі в повітря» тисячі мільйонів рублів. Центр протидії дезінформації нагадав, що в 2020 році Росія витратила понад 540 мільйонів рублів на «розгін хмар» для безпеки польотів військової авіації, а в 2021 році — 417 мільйонів рублів. «Тому історія про "погану погоду" — лише маніпуляція, оскільки для Росії витратити 500 мільйонів рублів на сакральну дату Путіна — не проблема. Особливо, зважаючи на те, що, за різними оцінками, щодня РФ на "спецоперацію" з Україною витрачає від $500 мільйонів до $20 мільярдів», — зазначили в Центрі.

За даними InformNapalm, причиною скасування авіаційної частини параду могла стати несправність літака «судного дня» Іл-80. Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що станом на 9 травня орієнтовні втрати Росії 199 літаків та 158 гелікоптерів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join