Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Росії дозволили використовувати в Україні ядерну зброю

Ядерної відповіді не буде. Про це пишуть прокремлівські блогери у телеграм-каналах з посиланням на Високого представника ЄС Жозепа Борреля. Мовляв, у своїх заявах він підтвердив факт того, що у разі ядерної атаки на Україну, країни ЄС не завдаватимуть такого ж удару у відповідь. Відтак, такі слова, на думку пропагандистів, є так званим дозволом для Росії на використання ядерної зброї. Пропагандисти виривають цитати з контексту і не акцентують на тому, що насправді Жозеп Боррель заявив, що у разі ядерного удару відповідь партнерів України знищить російську армію.

«Будь-яка атака проти України знайде свою відповідь, — не ядерну відповідь, але таку потужну, що, з військової точки зору російську армію буде анігільовано, і Путіну не потрібно буде блефувати», — сказав Жозеп Боррель.

Він наголосив, що Європейський Союз та країни-члени, Сполучені Штати та НАТО не блефують, а налаштовані «продемонструвати повну рішучість».

Росія від початку повномасштабної війни проти України вдається до ядерного шантажу, щоб зупинити міжнародну підтримку України та схилити Україну до перемовин на умовах Кремля. Одна із функцій таких меседжів — залякування. Мовляв, якщо вимоги Росії не будуть задовольнятися, — Росія завдасть відповідного удару. Цього разу ядерні меседжі з'явилися на тлі поразок російської армії на передовій. Поширюючи меседжі про те, що Росії нібито дозволили здійснити ядерний удар на Україну, пропаганда прагне дискредитувати ті країни та об'єднання, які підтримують Україну в боротьбі проти Росії. Пропагандисти створюють видимість так званої безкарності для Росії: нібито вона може робити з Україною що завгодно й не буде покараною.   

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join