Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Процвітає сепаратизм, адже «зібрати єдину Україну ми не встигли»

Анонімні телеграм-канали поширюють тези про нібито бажання великих і самодостатніх громад бути максимально самостійними, про процвітання сепаратизму в Україні, а також «руку Кремля» і велику роль реформи децентралізації в цьому. Меседж маніпулятивний, оскільки «процвітання сепаратизму» не підкріплене жодним фактом. Натомість за результатами соціологічного дослідження Центру Разумкова до 30-річчя незалежності України, лише 11% громадян насамперед асоціюють себе з регіоном, у якому проживають, 19% — з населеним пунктом, і 59% — з Україною загалом. Це ж дослідження показало, що 8% зазначили, що українців нічого загалом не об’єднує.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join