Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Посольство України у Республіці Кот-д’Івуар нібито вербує найманців для участі у війні проти Росії

Під час моніторингу африканського сегменту мережі Центр протидії дезінформації при РНБО виявив матеріал про те, що Посольство України в Республіці Кот-д’Івуар начебто вербує найманців для участі у війні проти РФ. Зокрема, цю інформацію поширювали через месенджер WhatsApp та соцмережу Facebook.

Скриншот Центру протидії дезінформації

Проте це ― фейк. Документ, який поширюється як «доказ», містить ознаки підробки. В українському посольстві в Кот-д’Івуарі немає дипломата, що зветься Денис Чернишенко, і який зазначений у фейковому документі як контактна особа. Також там указано неправильні адресу та номер телефону відомства, повідомляють у Центрі. 

Росія активізувала спроби дискредитації України на тлі розширення мережі українських дипломатичних представництв у країнах Африки. Також поширення дезінформації про діяльність українських дипломатів в Африці є частиною російської інформаційної кампанії напередодні Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. Раніше ми аналізували російський меседж, що Саміт миру — це нібито прикриття нелегітимності Зеленського.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join