Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Польський генерал заявив, що Польща готується до військового перевороту в Білорусі

Кремлівські пропагандистські медіа поширюють інформацію про те, що польський генерал Вальдемар Скшипчак нібито заявив, що «Польща готується до збройного перевороту в Білорусі та участі в його підтримці військовим шляхом». Про це він буцімто сказав в етері Polsat. Це — маніпуляція.

Генерал Вальдемар Скшипчак зазначає, що в Бєлгородській області диверсійну акцію здійснили російські найманці, які воюють на боці України. Він зазначив, що подібні події можуть незабаром відбутися і на білоруській території. «Якщо український контрнаступ буде успішним, то ті озброєні білоруси, які є частиною військового потенціалу української армії, не складуть зброї», — зазначив Скшипчак.

Вальдемар Скшипчак не говорив, що Польща готується до військового перевороту. Він зауважив: «Потрібно бути готовими підтримати ті війська, які будуть проводити операцію проти Лукашенка. У нас є причини допомагати їм, так само, як ми допомагаємо українцям».

Поширюючи подібні маніпуляції, пропагандисти хочуть показати Польщу як країну-агресора, готову розв’язати війну проти Білорусі. Раніше «Детектор медіа» спростовував фейк про те, що Захід мілітаризує Польщу, щоб розпочати війну проти Росії та Білорусі.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join