Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Польща розпочала приховану мобілізацію

Таку інформацію поширюють прокремлівські ЗМІ. У повідомленнях ідеться, що Польща розпочала приховану мобілізацію, й про це нібито свідчить розгортання програми «Тренуйся зі збройними силами». Пропагандисти стверджують, що ця програма нібито покликана захопити Львів та повернути його Польщі. Проте як і мобілізація, так і захоплення Львова — фейк. 

Як стверджують фактчекери StopFake, ця програма є просоціальною ініціативою Міністерства національної оборони та Війська Польського. Її мета — розвиток навичок виживання у разі надзвичайної ситуації чи кризи. Також програма має на меті підвищення рівня безпеки та впевненості у собі цивільного населення Польщі.

Згідно з проєктом, із 8 жовтня по 26 листопада щосуботи у 17 військових частинах у Польщі відбуватимуться одноденні тренінги для всіх охочих громадян Польщі віком від 18 до 65 років. Учасники під час тренінгу зможуть освоїти базові військові навички: поводження зі зброєю, стрілянина, рукопашний бій, орієнтація на місцевості без GPS, виживання в польових умовах, надання першої долікарської допомоги.

Пропагандисти вкотре просувають меседж про захоплення Польщею Західної України, щоб залякати українців та дестабілізувати ситуацію й у тилу. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join