Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Польща «принизила» делегацію Південно-Африканської Республіки

Таку тезу поширили в соціальних мережах, зокрема в телеграм-каналах, які транслюють прокремлівську риторику. У повідомленнях ідеться, що поляки спровокували дипломатичний скандал, коли не дозволили службі безпеки президента ПАР і журналістам вийти з літака у Варшаві. Автори дописують, що такий вчинок для Польщі вкрай принизливий, оскільки насамперед делегація прямувала до Києва з миротворчою місією. Це — маніпуляція. 

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки наголошують, що члени делегації порушили правила вʼїзду до Польщі. Оскільки ще на летовищі з’ясувалося, що в охоронців немає дозволів на 12 контейнерів зі зброєю. Тимчасом у Прикордонній службі Польщі заявили, що самим членам делегації дозволили залишити літак, однак вони вирішили зостатися на борту. Тобто попередньо делегацію не затримували безпідставно, а через відсутність дозволів на зброю. Та навіть делегації дозволили вийти з борту — лише за умови, що охоронці не братимуть недекларованої зброї. 

Також уповноважений з безпеки інформаційного простору Польщі запевнив: якби делегація мала всі дозволи, не було б жодних проблем.

Author: Орест Сливенко,

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join