Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Польща почала «м’яку окупацію» західних областей України

Російські медіа, що транслюють прокремлівську риторику, поширюють інформацію про те, що Польща нібито почала виходити на східні кордони 1772 року. Про початок економічної експансії буцімто свідчить візит в Україну держсекретарки Міністерства розвитку та регіональної політики, уповноваженої Польщі у справах польсько-українського співробітництва у сфері розвитку Ядвіги Емілевич. Це — неправда.

На кейс звернули увагу фактчекери Центру стратегічних комунікацій. Візит Ядвіги Емілевич до України був пов’язаний із проєктом, який залучає Польщу до відновлення України. Вона прибула на семінар «Польсько-українська співпраця і перспективи відновлення України». А сам цей пілотний проєкт включає відновлення вісьми західних та центральних областей.

У такий спосіб російський агітпроп систематично поширює меседжі, що Польща хоче захопити західну частину України. Усе це з метою, аби посіяти розбрат між двома державами і зменшити підтримку України поляками. Раніше ми спростовували фейк про те, що Володимир Зеленський та Анджей Дуда зустрілися в Луцьку, щоб реалізувати перший етап «Варшавської унії».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join