Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Під Харковом, у тилу українських військ, нібито можуть висадитися російські десантники

У своєму звіті за 13 січня 2024 року ISW повідомив, що Росія може формувати десант для висадки в тилу ЗСУ. Як приклад згадується Гостомель на початку повномасштабного вторгнення. Російські та навіть українські ресурси підхопили новину й почали поширювати інформацію про ймовірні подібні операції, зокрема біля Харкова. 

Насправді ця інформація не відповідає дійсності. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО. У звіті ISW посилався на «одне російське джерело», що вже може свідчити про неправдивість викладеного. Крім того, там стверджується, що російським десантникам нібито навіть не будуть потрібні парашути. Все мало б відбуватися шляхом посадки вертольотів у ближньому тилу для швидкого розгортання особового складу. Проте з початку великої війни Україна значно посилила ППО, а висадка десанту в Гостомелі в лютому 2022 року не увінчалася успіхом. ЗСУ мають озброєння, яке здатне оперативно знищувати будь-які гелікоптери й літаки. Наприклад, операція зі знищення літака А-50 над Азовським морем є яскравим підтвердженням. До цього були й інші збиття російських літаків і вертольотів

Така риторика має на меті посіяти страх, непевність та сумніви серед українського народу. Це одна з тактик пропаганди. Імовірно, інформаційних вкидів на цю тему ставатиме більше, тож довіряйте верифікованим ресурсам. Раніше «Детектор медіа» аналізував меседж агітпропу, що українська ППО ось-ось нібито закінчиться.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join