Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation ООН стверджує, що ракетним ударом по порту Одеси Росія технічно не порушила зернову угоду, підписану в Стамбулі

Про таке пишуть російські медіа з посиланням на статтю The New York Times з коментарем неназваного джерела. Мовляв, Росія не обіцяла не обстрілювати ті частини українських портів, які напряму не задіяні в експорті зерна. Це — неправда.

Таке повідомлення суперечить заяві генерального секретаря Антоніу Ґуттеріша, який беззастережно засудив обстріл Одеського порту. Міжнародна спільнота  також одноголосно вказала на порушення Росією своїх зобов’язань щодо безпечної роботи портової інфраструктури для експорту зернових. Як пише Радіо Свобода, в ООН запевнили, що неофіційний коментар «неназваного джерела» для The New York Times не відображає позицію ООН. Офіційними є слова Антоніу Гутерреша. Речник МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що використання «неназваних джерел» є провокацією.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join